2022

Tweespraak is het talentontwikkelingstraject van het Kultuer Kollektyf. Bekijk wie de makers van Tweespraak 2022 waren.

Jonathan Bergsma

Johnny loves me (Jonathan Bergsma) is een rapper, zanger en schrijver. Hij heeft interesse in videografie, fotografie, theater en regie. Hij bedenkt ook de concepten van zijn eigen video’s, die hij zelf regisseert. Op dit moment werkt Johnny loves me aan zijn eigen album, gefocust op identiteit, toegespitst op kwetsbaarheid. Zijn droomproject? Een speelfilm maken met daarin zijn eigen muziekalbum verwerkt. 

Maaike Schrikker

MIKKL. (Maaike Schrikker) is een experimentele elektronische producer. Haar werk is rauw, ongepolijst, puur, verhaal-vertellend en persoonlijk. MIKKL. werkt vanuit het principe van era’s: fases die altijd in ontwikkeling zijn en steeds veranderen. In haar ideale toekomst componeert ze muziek voor films en series. 

Hannes Schievink

Van origine is Hannes tekenaar. Alles is een kunstwerk, vindt hij, en overal zit een bedoeling achter. Hannes zoekt naar nut en zingeving. Tijdens zijn zoektocht raakte hij verwikkeld in wat religie voor hem betekent, in verhouding tot zingeving. Hij is dit jaar gestart met Religiewetenschappen op de UvA. Zijn opleiding dient voor hem als extra input in zijn artistieke praktijk. Hannes zijn droomproject is het bouwen van een eigen spookhuis, midden in een weiland.

Berber Struiksma

Berber volgt de opleiding Fashion Design aan de HKU in Utrecht. In haar werk dient mode als kunstvorm. Ze plaatst tweedehands kleding in een nieuwe context en ziet mode als een karakter. Haar droomproject is om haar eigen atelier en/of merk te beginnen. Ze vind dat in haar eigen geval het werk op de voorgrond moet staan, in plaats van de persoon achter het werk. 

Hugo Tekstra

Hugo volgde de opleidingen Neerlandistiek en studeerde ook Fine Arts op de Academie Minerva in Groningen. Het medium waar hij mee werkt kan van dag tot dag verschillen. Hugo is veelzijdig, maar staat vooral heel erg open voor alles om zich heen. Hij valt vaak terug op het schilderen, maar zoekt ook altijd naar een ander medium om zijn werk mee te versterken.

Femke de Vries - Kultuer Kollektyf

Femke de Vries

Femke is theatermaker en actrice. Vorig jaar rondde ze de opleiding Artiest Theater op D’Drive af. Ook volgde ze de afgelopen twee jaar de interne acteursopleiding Jong Tryater bij Tryater. Ze heeft een grote interesse voor fysiek theater en denkt hierbinnen graag buiten de lijntjes. Binnen Femke haar werk vind je extremiteit en verlegde grenzen.