Hugo Tekstra

Hugo is kunstenaar. Hij volgde de opleiding Nederlands, de master Neerlandistiek en studeerde ook Fine Arts op de Academie Minerva in Groningen. Het medium waar hij mee werkt kan van dag tot dag verschillen. Hugo is veelzijdig, maar staat vooral heel erg open voor alles om zich heen. Hij valt vaak terug op het schilderen, maar zoekt ook altijd naar een ander medium om zijn werk mee te versterken.

Meer over Hugo

Tijdens het maken van nieuwe werken laat ik me graag leiden door toevalligheden. Ik bezoek een stad en bewandel deze zonder van tevoren al te veel onderzoek te doen. Door foto’s of tekeningetjes te maken op straat, barretjes te bezoeken of te sneupen in platenzaken en antiquariaten ontstaan vaak de eerste verhalen en ideeën. Met alles dat ik verzamel keer ik terug naar mijn studio en begin ik met de eerste experimenten.

Momenteel ben ik bezig met een serie dieren waarvan ik zwart-witfoto’s aantrof in een boek van een Duitse fotograaf die ik in Hamburg voor een euro op de kop tikte. Van enkele beesten heb ik levensgrote sculpturen gemaakt van piepschuim, papier en duct-tape. Deze heb ik opnieuw gefotografeerd. De foto’s wil ik gebruiken voor het maken van grote zeefdrukschilderijen.

Ik houd ervan om in verschillende disciplines en met uiteenlopende materialen te experimenteren en te kijken waartoe dit leidt. Uiteindelijk ontstaat betekenis voor mij tijdens het maakproces en wordt een project gaandeweg steeds concreter.