2023

Tweespraak is het talentontwikkelingstraject van het Kultuer Kollektyf. Bekijk wie de makers van Tweespraak 2023 waren.

Caya Emmelkamp - Tweespraak

Caya Emmelkamp

Caya is beeldend kunstenaar. Ze is opgeleid tot illustrator en leert nu om theatervormgever te worden. Ze laat zich inspireren door de televisie die zij keek begin jaren 2000, waarin gekkigheid mag bouwen op gekkigheid. In haar werk behandelt Caya thema’s als nostalgie en kindertijd. Deze thema's uiten zich in video's, collages en objecten en worden weer allemaal bij elkaar gebracht in kleurrijke decors. Later wil ze circusdirecteur worden van een diervriendelijk circus!

Aramis Arinze - Tweespraak

Aramis Arinze

Aramis is een autodidact kunstenaar. Al van jongs af aan vindt hij zijn rust in beeldtaal en is van vanuit graffiti bij de schilderkunst terechtgekomen. Aramis is altijd op zoek naar het onbekende en ziet uitdaging in buitengewone dingen. Hij put inspiratie uit verschillende disciplines en is altijd op zoek naar passende mogelijkheden. Aramis ziet in Tweespraak de uitdaging om een blik te werpen op zijn persoonlijke ontwikkeling en manier van opgroeien door nieuwe technieken te onderzoeken, waarbij authenticiteit voorop staat.

Luna van Drunen - Tweespraak

Luna van Drunen

Luna is in haar natuurlijke habitat als ze nieuwe dingen aan het ontdekken is, mag maken en spelen, ofwel: wanneer ze het kind in zichzelf naar boven mag halen. Ze probeert graag nieuwe dingen uit en is naast theater veel bezig met beweging, kunstschaatsen en luchtacrobatiek. Luna wil door middel van Tweespraak onderzoeken hoe ze verschillende disciplines kan combineren en deze eigen kan maken. 

Jochem Knoef - Tweespraak

Jochem Knoef

Jochem brengt onder de naam Onna Limb muziek uit. In zijn werk staat de persoonlijke zoektocht naar nieuwe geluiden en muzikale werelden centraal. Hierin reflecteert hij op de huidige realiteit en cultuur, op mensen en mentale gezondheid, het verleden en de toekomst. In een mix van elektronica en akoestische elementen legt de muziek van Onna Limb de nadruk op introspectieve conflicten op een cinematografische manier. Naast het maken van muziek zoekt Jochem Knoef naar relaties met andere kunstdisciplines.

Iris Dicke - Tweespraak

Iris Dicke

Iris volgt al een aantal jaar schrijflessen bij de Jonge Schrijvers van Explore the North. In mei dit jaar debuteerde ze met haar eerste solo performance Lieve Helena en verscheen de zelfgeschreven voorstelling Toiletgebouwroutine, die ze maakte met Julian Rinsma onder de naam De Verloren Reizigers. Ook volgt Iris lessen aan jeugdtheaterschool Meeuw en speelt ze mee in verschillende producties, waaronder Schreeuwen in een Weiland. In 2019 werd Iris derde in de landelijke finale van Kunstbende.

Jurjen Jellema - Tweespraak

Jurjen Jellema

Jurjen is een echte beelddenker en is daarmee helemaal thuis in fotografie en videografie. Hoewel dit begon als hobby, had hij altijd al het idee om hier zijn leven van te maken. Jurjen heeft onder andere meegewerkt aan Cargo (Arcadia), Nepen, Kompost, Hewan op de Vlucht en meer. Door Tweespraak hoopt hij een nieuw pad in te slaan op het gebied van zijn ontwikkeling door het verkennen van screenwriting en regisseren met als doel een fractie van een film te maken, die uiteindelijk leidt naar een groter geheel.