Luna van Drunen - Tweespraak

Luna van Drunen

Luna is in haar natuurlijke habitat als ze nieuwe dingen aan het ontdekken is, mag maken en spelen, ofwel: wanneer ze het kind in zichzelf naar boven mag halen. Ze probeert graag nieuwe dingen uit en is naast theater veel bezig met beweging, kunstschaatsen en luchtacrobatiek. Luna wil door middel van Tweespraak onderzoeken hoe ze verschillende disciplines kan combineren en deze eigen kan maken. 

Meer over Luna


Luna’s Logboek

20-11-2022
Vooronderzoek doen

Voor de performance die ik ga maken voor Broeikas, ben ik momenteel vooronderzoek aan het doen naar circus- en schaatsvoorstellingen. Afgelopen weekend ben ik hierom naar de voorstelling Crystal geweest van Cirque du Soleil. Crystal is een voorstelling waarin gebruik wordt gemaakt van ijs en verschillende vormen van circuskunst. 

Komend jaar wil ik onderzoeken hoe ik circus- en/of schaatselementen kan verwerken in een fysieke performance. Ik wil opzoek gaan naar wat de verschillen en de overeenkomsten zijn tussen theater en circus. Hoe kan ik iets vertellen door middel van beeld? Is er een verhaal nodig in een fysieke performance? Hoe verbind ik theater en circus met elkaar zonder dat het enkel gaat om trucjes en techniek? Wat gebeurt er als ‘trucjes’ wel het focuspunt van de voorstelling zijn?