Maaike Schrikker

MIKKL. (Maaike Schrikker) is een experimentele elektronische producer. Haar werk is rauw, ongepolijst, puur, verhaal-vertellend en persoonlijk. MIKKL. werkt vanuit het principe van era’s: fases die altijd in ontwikkeling zijn en steeds veranderen. In haar ideale toekomst componeert ze muziek voor films en series.

Meer over Maaike

Voor Tweespraak wil ik mijn afstudeerfilm MIKKL.s Supermarkt uitbreiden tot een interactieve installatie. In mijn afstudeerfilm ging je op reis door MIKKL.s Supermarkt, waarbij je producten tegenkwam als Paniekaanval Penne, Faalangst Falafel en Suikervrije Liefdeslimonade. Deze producten staan symbool voor situaties die ik afgelopen jaar heb meegemaakt, vertolkt naar een interdisciplinaire film. In deze film neem ik je terug naar deze situatie, waarvoor ik muziek heb geproduceerd die bijvoorbeeld klinkt als het hebben van een paniekaanval. Ik werk voor elk nummer/product samen met een ander discipline en maker, die de boodschap interdisciplinair maakt en versterkt. Na elk product vervolg je je reis door de supermarkt, om aan het einde letterlijk en figuurlijk af te rekenen voor alles wat je hebt meegemaakt.

In de interactieve installatie voor Tweespraak wil ik deze ervaring fysiek maken. Ik presenteer hier mijn conceptalbum MIKKL.s Supermarkt, waarbij je met een koptelefoon op een reis maakt door mijn eigen gebouwde supermarkt. Denk aan gangpaden met MIKKL. producten, zelf ontworpen karretjes, mijn stem die omroept, etc. De bezoeker krijgt een  boodschappenlijstje mee en gaat op zoek naar deze producten. Elk product staat weer symbool voor een situatie en tijdens het pakken van dit product, veranderd de ruimte mee en waan je je in het hoofd van MIKKL.