Jonathan Bergsma

Johnny loves me (Jonathan Bergsma) is een rapper, zanger en schrijver. Hij heeft interesse in videografie, fotografie, theater en regie. Hij bedenkt ook de concepten van zijn eigen video’s, die hij zelf regisseert. Op dit moment werkt Johnny loves me aan zijn eigen album, gefocust op identiteit, toegespitst op kwetsbaarheid. Zijn droomproject? Een speelfilm maken met daarin zijn eigen muziekalbum verwerkt.

Meer over Jonathan

Ik ben Johnny loves me. Ik ben in 1997 in Enschede geboren als Jonathan Bergsma, en ben op mijn 20e verhuist naar Leeuwarden om te studeren aan de Academie voor Popcultuur. Ik ben op mijn 18e begonnen met muziek maken en omschrijf mijzelf voornamelijk als uitvoerend artiest.

Ik maak voornamelijk muziek en houdt me van origine daarbinnen vooral bezig met de tekst, het verhaal en het concept. Ik wil mij nu ook uitbreiden en vaardigheden opdoen in het maken van muziek in de breedste zin en mijn kennis verrijken in de disciplines tekst, muziek, video, foto, etc. 

Ik ga hiermee aan de slag door te kijken hoe ik mijn conceptalbum “écht?” (wat gaat over mijn zoektocht naar echtheid en emotionele ontwikkeling middels het voertuig van de liefde) nog verder kan ontwikkelen voordat ik het uitbreng om er een spectaculair groot geheel van te maken.

Ik wil dit project ook tegelijkertijd gebruiken om een plekje voor mijzelf te creëren in het popmuzieklandschap. Want al vind ik het belangrijk om de verdieping te zoeken in mezelf en mijn werk, vind ik het ook belangrijk dat mijn werk toegankelijk blijft voor een luisteraar die niet meteen zit te wachten op een lesje scubadiven in de zee des ziels.

Eigenlijk kijk ik om mij heen en schrijf ik over wat ik zie, en terugzie in mijzelf. Hiervoor stel ik mezelf ook veel bloot aan filosofie, psychologie, films, boeken, en natuurlijk andere muziek. In mijn gehele concept en project kijk ik veel naar artiesten als Frank Ocean, Childish Gambino, en Kendrick Lamar en hoe zij hun muziek en misschien nog wel meer hun verhalen vormgeven en groter maken dan een paar liedjes op een plaat.

Ik ben op zoek naar wie ik echt ben, hoe echte liefde werkt, en hoe echt mijn perceptie van de wereld om mij heen nou eigenlijk echt is.